Sisteme Irigare

Irigare Eficienta Energetic
Sistem de irigare complet echipat, bazat pe energia solara, utilizand panouri fotovoltaice model policristalin.

Sistemul nu necesita invertor sau alte elemente suplimentare.

Sisteme Irigare Fotovoltaice

In cadrul unei sere pot exista pe interior mai multe sisteme si metode de irigare pe sol cu picurare, fertirigare, injectare (hidroponic), aspersie, microaspersie, ceata, ridicare umiditate, dezumidificare, cu sisteme diverse de automatizari, autocontrolate si comandate pe calculator. Acestea toate sunt intr-o masura mai mica sau mai mare consumatoare de apa.

 

Experienta ne arata, problema principala este apa care trebuie transportata/pompata constant, zilnic, pana la sera, in bazine de decantare, de stocare, preincalzire sau direct in instalatia de irigare. Datorita volumelor foarte mari de apa ce trebuie furnizate costurile cu irigarea sunt prezente in mare parte in aceasta zona de aprovizionare cu apa, lasate de obicei ultimele in cadrul unui proiect de sere.

 

Venim in intampinarea producatorilor agricoli care doresc sa isi optimizeze costurile de irigare si mai ales sa le reduca pe termen lung cu ajutorul sistemelor complete de pompare automata fotovoltaice. In primul rand avantajul este ca nu se utilizeaza curent electric sau generatoare de curent electric care consuma benzina sau motorina. Sistemul fotovoltaic este atat de eficient incat acopera in proportie de 100 % necesarul de energie electrica a pompelor submersibile (380 V) sau de suprafata necesare pomparii si transportului apei.

 

In cadrul unei sere  de 1 hectar avand cultura de tomate, in cazul irigarii simple prin picurare, lungimea sistemelor de banda/tuburi de irigare prin picurare ajunge la lungimea de 16.000 ml considerand randurile tomatelor la fiecare 60 cm. Aceste tuburi de picurare au de obicei diametrul de 16 mm. Un simplu calcul ne demonstreaza ca numai tuburile sa fie umplute cu apa este nevoie de 3200 litri apa (3,2 m3). Apoi aceasta trebuie furnizata constant in functie consumul de apa calculat pe baza distantei intre supapele/duzele de picurare prezente in tub/banda picurare.

Pliante prezentare:

Montaj Imagini