Sere HOBBY

Cultivati tomate si legume sanatoase in Sere HOBBY proprii, legume bio cu gust original


Oferim soluții complete pentru clienții care doresc să își construiască o seră hobby pentru folosinta personala a familiei. Proiectam, producem si montam sere Hobby in functie de nevoile dumneavoastra.

Acum este momentul sa construiti sere pentru consum propriu.

De ce sa cumparati legume modificate genetic, injectate cu hormoni si continand pesticide cand le puteti produce mult mai calitative si dupa preferintele dvs?

Rufy Roof Engineering proiecteaza, executa si livreaza structuri metalice galvanizate pentru sere Hobby cu performante superioare.

Sera HOBBY, in functie de necesitatile termice ale plantelor, in functie de culturile care se vor dezvolta in spatiile inchise, este acoperita cu policarbonat special pentru sere, cu grosimi intre 6- 16 mm.

La cerere, se pot livra dotari de sere cum ar fi sisteme de irigare, ventilare naturala si fortata, incalzire, racire, sisteme de umbrire, spatiu de depozitare legume, platforme, sistemul de producere energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Materialele componente pentru Serele HOBBY sunt concepute respectand standardele de calitate si conformitate necesare pentru o indelungata exploatare.

Oferim solutii complete pentru sere Hobby in functie de dorintele dumneavoastra


Proiectare

Proiectarea serei hobby începe cu o analiză detaliată a nevoilor și cerințelor clientului. De obicei, este necesar să se ia în considerare aspecte precum dimensiunea și forma serei, tipul de materiale care vor fi utilizate pentru construcție și acoperire, sistemul de ventilare, încălzire, răcire și umidificare, precum și alte aspecte tehnice.

Constructie

După proiectare, începem producția propriu-zisă. Aceasta poate fi realizată în fabrică sau pe locul de construcție a serei. Materialele utilizate sunt de calitate superioară și sunt selectate în funcție de cerințele și bugetul clienților.


Montaj

Montajul serei dumneavoastra este realizat de echipa specializată a companiei, care are experiență în construirea de sere. Aceștia se asigură că construcția este realizată în conformitate cu proiectul, utilizând materiale de înaltă calitate și respectând standardele de siguranță și protecție a muncii.

Sere HOBBY - specificatii


Serele HOBBY proiectate, produse si asamblate de catre firma noastra sunt conforme Normelor Europene CSN EN 13031-1 /734120/2001. Suplimentar pentru Romania , datorita conditiilor cu mult mai aspre, am adaptat sistemul constructiv cf. cu Normele in vigoare la:

incarcarea din zapada Cf. Cod proiectare:CR 1-1-3-2012,

incarcarea din vant Cf. Reglementare: CR 1-1-4-2012,

accelerarea terenului Cf. Normativ: P100-1-2013

ZAPADA 150 KG/M2

incarcare la zapada de 1,5 kN/m2 (Cf. Cod proiectare:CR 1-1-3-2012)

VANT 0,6 KPA

incarcare la vant 0,5-0,6 kPa (Cf. Reglementare: CR 1-1-4-2012)

SEISM 0,2G

accelerare teren pana la 0,12-0,2g (Cf. Normativ: P100-1-2013)

Serele HOBBY sunt fabricate in totalitate de firma noastra in Romania utilizand conceptul de sere pentru utilizare intensa pe termen lung, utilizarea pe scara larga a energiei solare pentru sere eficiente energetic si proiectarea completa cf. cu normele din constructii din Romania.

Avantaje sere Hobby:


sunt concepute pentru zonele din Romania si sunt personalizate in parte dupa preferinte si zonele cu zapada, vant si seism. Daca doriti sa aflati date despre zona dvs. este posibil sa vizualizati hartile pentru zapada, vant si seism – click aici –

constructiile se concep pentru fiecare client in parte, conform cu specificatiile dvs. Nu exista 2 sere similare construite de noi. Pentru fiecare zona difera cerintele tehnice, constructive, de cultura si de recoltare;

efectul de sera prezent este maxim datorita etansarilor realizate si a solutiilor tehnice adoptate. Policarbonatul celular utilizat cu grosimea intre 6- 16 mm ofera un coeficient de pierdere caldura de pana la U=2,1W/m2K. Datorita acestui fapt si serele fara incalzire se pot utiliza iarna pentru culturi care rezista la temperaturi mai scazute (varza sau salata spre exemplu);

structura metalica este complet galvanizata ofering un termen de viata de minim 50 de ani la utilizare intensiva (cu intretinerea corespunzatoare);

suruburile metrice utilizate sunt galvanizate si corespund clasei 8.8 de rezistenta inalta;

trapele de ventilare naturala se deschid automat la 25 grade celsius si se inchid la 17 grade celsius, fara a utiliza energie electrica

ventilarea fortata se realizeaza cu ventilatoare de mare capacitate de pana la 45.000 m3/ora iar pentru destratificare interioara se realizeaza cu ventilatoare tub turbina (click pt detalii);

irigarea, pentru culturile la sol, se efectueaza automatizat fiind comandata electronic in functie de nivelul de umiditate a solului; pompa submersibila care alimenteaza cu apa bazinele si irigarea functioneaza la 380 V si utilizeaza energia fotovoltaice in totalitate (click pt detalii);

sistemul de racire pasiva pe timp de zi impreuna cu cel de umidificare functioneaza de asemenea in proportie de 100% cu ajutorul energiei fotovoltaice (click pt detalii);

Luati legatura cu noi pentru urmatorul dumneavoastra proiect

Oferim servicii de consultanta in proiectarea si construirea serelor si solariilor profesionale bazate pe 25 de ani de experienta

Sere HOBBY - Structuri de rezistenta


Fabricate din otel galvanizat sub forma de profile speciale C, Z, G, Sigma, Omega, L, structurile Serelor HOBBY ofera rezistenta ridicata la solicitari mecanice, umiditate, coroziune.

Rezistenta serelor: proiectarea serelor se efectueaza dupa Normele in vigoare. Astfel datele pentru constructia unei sere se pot stabili cu exactitate in functie de zona. In general, garantia unei sere hobby este de 5 ani iar termenul de utilizare a acesteia depaseste 15 de ani. Structura Serei HOBBY impreuna cu materialele de acoperire este conceputa a rezista solicitarilor mediului ambiant cum ar fi zapada, vant si seism.

Sistemul constructiv al Serelor HOBBY este conceput pentru rezistenta, durabilitate si termen lung de viata. Imbinarile profilelor galvanizate se realizeaza cu ajutorul guseelor din otel zincate si aceste la randul lor prin scufundare in zinc topit la temperatura de 450-490 grade celsius, rezultand o suprafata cu rezistenta la coroziune, abraziune, umiditate si solicitari mecanice.

Structura principala a Serelor HOBBY este formata din profile galvanizate laminate la rece si perforate prin stantare (nu gaurire cu burghiu), prezinta urmatoarele avantaje:

greutate redusa;

rezistenta si rigiditate;

protectie ridicata la coroziune;

montaj rapid;

rezistenta la actiunea insectelor si produselor chimice utilizate in sere;

transport si manipulare simpla;

reciclare in proportie de 100%.

SERE PROFESIONALE
 • COAMA
 • JGHEAB
 • 2 NAVE
 • GRINZI
 • PANE
COAMA

Detaliu Coama

Cuplare pane la zona de coama cu guseu, fixate in suruburi M12-M14 clasa 8.8

JGHEAB

JGHEAB

Detaliu streasina zona interioara

2 NAVE

2 Nave

Detaliu cuplare 2 nave

GRINZI

Grinzi

Detaliu Grinzi

PANE

Pane

Detaliu pane sustinere pereti

Sere HOBBY - Materiale de acoperire


Materialele pentru acoperire Sere HOBBY sunt multiple. Principalul material utilizat pentru serele profesionale construite de noi este policarbonatul celular.

In continuare va prezentam policarbonatul celular si compact – material foarte rezistent pentru sere:

Policarbonat Celular

cel mai utilizat pentru acoperisuri si pereti sere , in grosime minima de 16 mm. Va oferim ca solutii de acoperire mai multe tipuri de policarbonat celular:

 • Policarbonat Celular

Policarbonatul celular se diferentiaza prin: constructie ultrausoara, izolare termica ridicata, rezistenta ridicata la impact, transfer optim de lumina, rezistenta la foc superioara.

Descarca manualul:

 • Policarbonat Celular Atermic

Policarbonat cu functia ”control de caldura” obtinuta prin adaugarea de particule de metal dispersate in policarbonat.

 • Policarbonat Celular Atermic Opal

Policarbonat alb cu functia ”control de caldura” obtinuta prin adaugarea de particule de metal dispersate in policarbonat.

Policarbonat Celular
Policarbonat Compact

– utilizat pentru sere cu design special. Policarbonatul compact este transparent, similar cu sticla.

Policarbonatul compact este un material termoplastic de înaltă performanță, caracterizat prin rezistență la impact și durabilitate. Este un tip de policarbonat mai dens decât cel celular, ceea ce îi conferă o rezistență și o stabilitate mai mare. Acesta este format din două sau mai multe straturi de policarbonat care sunt legate printr-un proces de co-extrudare, ceea ce face ca materialul să fie rezistent la rupere și mai dur decât policarbonatul celular.

Descarca manualul:

Policarbonatul compact este transparent, similar cu sticla

Sere HOBBY - Sisteme de ventilatie


VENTILATIE NATURALA

Actuatoare hidraulice pentru deschidere ferestre si trape aerisire

Cu ajutorul actuatoarelor hidraulice Univent este posibil sa deschideti automat trapele de ventilare in functie de temperatura interioara. La temperatura interioara de 25 grade celsius trapele incep sa se deschida iar la temperatura de 17-19 grade se inchid. Actuatoarele hidraulice au sistemul complet de cuplare/conectare pe ferestre si trape, fabricat din aluminiu. Sunt mai multe modele de actuatoare hidraulice, in functie de greutatea trapei ce urmeaza a fi deschisa si in functie de zona (daca este zona cu furtuni se alege modelul cu piston suplimentar de amortizare a socurilor). Modelul standard Univent deschide trape cu greutatea de max. 7 kg.

Actuatoarele hidraulice Univent, Megavent (rezistente la furtuni) nu se comercializeaza separat, numai in cadrul serelor construite de noi.

Avantaje principale:

 • sistem „out of the box” care se poate utiliza imediat ce este scos din cutie;
 • în cutie sunt livrate toate elementele necesare inclusiv suruburile de fixare pe fereastra;
 • sistem complet independent, nu necesita energie electrica sau de alta natura, nu este necesara interventia operatorului uman;
 • daca totusi doriti sa aerisiti, avand temperatura sub 17 grade celsius, nu este nici o problema, daca interveniti dvs. asupra ferestrei sau trapei de ventilare. Actuatorul nu este afectat deoarece este dotat cu arcuri ce permit deschiderea;
 • pretul foarte redus iar economia în exploatare plaseaza actuatorul hidraulic pe primul loc fata de actuatoarele electrice actionate cu senzori;
 • componentele sunt rezistente la apa, umezeala, praf, se pot curata prin stropire cu apa sub presiune, comparativ cu actuatoarele electrice care nu rezista la apa.
Actuatoarele hidraulice Univent

Prezentare Video

VENTILATIE MECANICA

Ventilatie mecanica realizata cu ventilatoare axiale fixate in fatadele serelor. Acestea sunt actionate la 220V sau 400 V fiind dotate cu pornire automata in functie de temperatura si umiditate.

Detalii tehnice ventilatoare 0,75 – 1,0 – 1,1 kW:

 • ventilatoare axiale inoxidabile;
 • actionare mecanica, electromecanica sau electronica cu variatie viteza;
 • debit intre 32.000-44.000 m3/h;
 • nivel zgomot 70-75 dba;
 • puteri intre 0,75 – 1,1 kW;
 • consum intre 2-2,5 A
 • tensiune 220 V sau/si 400 V, 50 Hz;
 • dimensiuni 1100 – 1400 mm;
 • greutate 80-115 kg
Descarca pliantul pentru Sere HOBBY